15.2.07

Μπορείς και χωρίς λουλούδια

Bαλεντίνοι, Βαλεντινίτσες και οι υπολοιπες θείτσες....



Θα ήθελα να δηλώσω την πλήρη και κάθετη αντίθεση μου στο κόψιμο των λουλουδιών και την θυσία που επιτελούν τα φυτά. Οκ, το είπα αλλά δεν νοώθω καλύτερα.
Τι το θέλεις κοπέλα μου το λουλουδάκι; Τι σε κάνει να νοιώσεις; Μήπως χαρά γιατί πέρασες το ετήσιο τεστ αλλεργίας; Εξαιρούνται οι μουσουλμάνες με την μπουργκα που μπορουν και φιλτράρουν την γύρη.
Ετσι συνηθήσαμε. Να ξεσπάμε στα λουλούδια. Διαχρονική λύση. Το κόσμημα, κόσμημα αλλά πρέπει να συνοδευεται και με το λουλούδι. Εγώ βεβαια δεν το καταλαβαίνω. Πιο πολυ μου θυμίζει την συνταγή των διαιτολόγων που λένε κρεας αλλά με σαλατα. Απαραίτητα. Οκ συμφωνούμε. Στην σαλάτα.
Αλλά και αυτο το δυσμοιρο λουλουδακι πάνω στο...άνθος του να το κόβεις; Πάνω που περιμενε την μελισούλα του να τις προσφερει την γυρη του θα καταλήξει στην καλυτερη των περιπτώσεων σε καποιο βάζο και θα μαραινεται μερα με την ημέρα. Μαθηματικός, βιολογικός και φριχτός θάνατος.
Στην αλλη πλευρα του φεγγαριού μερικα λουλουδάκια απο το ανθοπωλειο ειναι οτι πρεπει για την περισταση. Μονο που το αγορακι τα εχει παρει γιατί πρέπει, γιατι ετσι κάνουν όλοι και κυρίως γιατι εαν δεν το κάνει δεν θα δει χαρά απόψε. Βιολογία γαρ! Περιχαρής για το αναμενομενο αποτέλεσμα οδηγεί με το aircondition ανοιχτό για να παραμεινουν τα λουλουδια φρέσκα αλλά και για να παγιδευτει η γυρη μεσα στο φιλτρο του κλιματιστικου και να μην λερώσει το εσωτερικο του αυτοκινητου.
Ακουγεται ακραιο αλλά δεν είναι. Απλοποιώντας την εξίσωση θα ελεγα οτι τα αγορακια επιζητουν αυτοκινητα, αναζητουν κοριτσακια και εξοπλίζονται με λουλουδακια....
Βεβαια οταν γινουν αντρες θα προσπαθουν να ξαναγινουν αγοράκια, αλλά αυτό δεν ειναι επι του παρόντος.
Ο γραφών έχει οπλστεί με λουλουδακια και τα εχει παραδώσει απο εδω και απο εκεί. Ποτέ μου δεν απολογηθηκα για αυτην μου την πράξη. Συγνωμη.
Η Βαλεντινιακή συνταγη της επιτυχίας θέλει ενα μπουκετο με λουλουδακια, ενα αγνό φιλάκι και ενα ρομαντικο δείπνο. Σε αυτο το σημειο ξεχνάμε οτι το βράδυ δεν πρεπει να τρωμε πολυ αλλά ούτε και μετα τις 19:00 όπως μας υπενθυμίζει η αγαπούλα μας. Ξέχασα το αλκοολ. Αλλά σημερα είναι η μέρα που γιορτάζουμε την αγαπη μας.
Επεσε στην αντιληψη μου οτι πολλά εστιατορια για να προλάβουν την ζητηση εθεσαν χρονικο όριο για το καθε τραπέζι. Κατι αντιστοιχο με την ημιπαρανομή στα ξενοδοχεια της αγάπης. Μα ειμαστε σοβαροί; Η συχρονη εργασιακή πραγματικότητα ασελγει συστηματικα και ατιμωρητα στον καθενα μας καθημερινα, ομοια το μεταφερω στα προσφερομενα λουλουδια, το πρωτοκολλο απαιτει δειπνο και μου φερνουν τον λογαριασμό στην τελευταια μπουκια; Εαν αρνηθω μου δειχνουν το επομενο ζευγαρι που περιμενει. Α και πειναει. Παρομοίως.
Τελικα δεν θελω τιποτα. Η εικονικη πραγματικοτητα στρεβλώνει τον ζωτικό πνευματικο μου χώρο. Οχι δεν θα φαω βιομηχανοποιημενα, Οχι δεν θα πω βλακειουλες και φιλοφρονησεις με την αγαπούλα μου. Οχι δεν βιάζομαι να πάω να εκφρασω την αγαπη μου με ημιπαραμονή ακομα και εαν περιμενει και αλλο ζευγαρι, Οχι Οχι και πάλι Οχι.

Εχω προσφερει λουλουδια και μου το ανταποδιδετε με αυτον τον τροπο;

Αρνούμαι.

Γιατι καλη μου μετα απο ενα υπεροχο ρομαντικο για σενα και χορταστικο για μενα δειπνο πρεπει να πάμε για να..κουτοπωθούμε; Εαν ο ερωτας περναει απο το στομαχι τότε κατσε να μαγειρεψουμε και να φαμε μαζί. Δυσκολο και αδιανοητο. Ξεχασα οτι δεν ξερουμε να μαγειρευουμε, οτι θα σου στερησω την ωρα που θα κανεις ερευνα αγορας για να φορεσεις κατι ωραιο και ειδικο για την περισταση ειδικα για μενα και οτι καποιος θα πρεπει να καθαρίσει το σπίτι.
Αστο μιαν αλλη φορά, κουραστηκα.
Γιατι καλη μου δεν μπορουμε να μιλησουμε;
Γιατι καλη μου μετα το φαγητό πρέπει να κανουμε τρελίτσες; Μα με γεμάτο στομάχι; Θα μου χαλάσεις την πέψη.
Γιατι καλη μου εκείνο το απόγευμα όλοι μα όλοι οδηγούν σαν τρελλοί; Μηπως το ΕΚΑΒ αξιολογει οδηγούς σε πραγματικες συνθηκες αλλα με συμβατικα αυτοκινητα;

Κουράστικα να ρωτάω, εξαλλου δεν επιζητω απαντησεις. Φετος δεν αγορασα λουλούδια. Πηρα μια γλαστρούλα, την εβαλα στο μπαλκονι και της εδωσα μια τσιμεντοποιημενη θεα του λεκανοπεδιου. Προσθεσα λιγο χώμα και νερακι προσδοκόντας συντομα να πρασινισει και να ανθησει.
Μια πρασινη κουκιδα, μια σταγονα αγαπης στο τσιμεντο που μας περιβαλει. Στο εσωτερικο μας τσιμεντο. Η αναμενομενη ρωγμη ειναι η εκφραση της αγαπης, ειναι το λουλουδι που θα ανθισει. Το λουλουδι που θα εκφρασει την αγαπη του χωρις κανενα χερι να μπορει να το κοψει.
Υστερα θα ερθουν και οι μελισσες.
Τις αναμένω.



Y.Γ. Ορίστε με ολα αυτά ξεχασα να αγορασω μετοχές των εταιριών του αγ. βαλεντίνου. Ας είναι, του χρόνου

3.2.07

Oι Moναδες Αποκαταστασης Τηλεθατών και το ασυλο των τηλεοπτικών παραθύρων

Εχω πρόβλημα. Σοβαρό.

Τολμήστε και κλείστε τα –τηλεοπτικά-παράθυρα. Εκτός του ότι κανει ρεύμα, ο κόσμος αρρωσταίνει από την-τηλεοπτική-γρίπη. Επιδημία.

Μα καλά γιατι μαλώνουν οι-πολιτισμικογραβατωμένοι άνθρωποι;

Αυτοί οι ancormen-και μεχρι πρόσφατα διευθύνοντες σύμβουλοι- γιατι τους ανέχονται;

Για τα νούμερα; Ποιά νούμερα; Των γραβατάνθρωπουν που αίρονται απο αδεια λόγια, που αγνοούν την έννοια του διαλόγου;
Αλλά όταν δεν έχεις επιχειρήματα, πόσο μάλλον πολιτικό λόγο, επόμενο είναι να ολισθαίνεις στα μονοπάτια της κοκοροαερολογομαχίας.

Η γυναίκα μου φταίει που επέλεξε ελληνικό δελτίο ειδήσεων.

Όχι για καποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά γιατί δεν κλείνουν τα μικροφωνα όσων δεν εχουν τον τηλεοπτικό λόγο εκεινη την στιγμή; Είναι που δεν μπορουν να αποφασίσουν ποιος έχει τον λόγο ή ότι οι ηχολήπτες εχουν αφησει την κονσόλα μόνη της και εχουν κατεβει σε απεργία; Συμφωνώ ότι το επαγγελμα τους είναι δυσκολο και ανθυγεινό με όλα όσα ακουγονται….

Τις προάλλες οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία (πολιτικά ορθός λόγος που αντικατέστησε το λήμα μπατσαρία) γιατί κάθε μερα την ιδια ώρα γινονται καυγάδες στο σπίτι μου.
Ναι έγινε καταγγελία. Για διαταραξη ησυχίας στις 20:00. Με υποτροπή. Τι να εξηγήσω και σε ποιόν; Ότι η τιβούλα μου είναι συντονισμενη σε ελληνικο καναλι την ωρα του δελτίου ειδησεων; Φυλο και φτερο το εκαναν το σπίτι για να ανακαλύψουν όλους αυτούς με τους οποίους εχω διαφορές!

Προσπάθησα στην κατάθεση που εδωσα (ναι εγώ την σκότωσα) να πω ότι οι γνωστοί αγνωστοι με τις γραβάτες που εχουν κανει καταληψη στο τηλεοπτικο ασυλο των δελτιων μη-ειδησεων ευθυνονται για όλα. Για τις τηλεοπτικες μολοτωφ και τις ζημιές που προκαλούν στην πνευματική υπόσταση των-φιλησυχων και νομοταγών- τηλεθεατών, για την διαχρονικότητα της καταστασης που εχει επιφερει μόνιμες βλάβες στους υπηκόους, για την κυβερνηση και για τον υπουργο δημοσιας τηλεοπτικής τάξης που και αυτός μαζι με τις «τιμημενες» του Μονάδες Αποκαταστασης Τηλεθεατών (ΜΑΤ) δεν κανουν τίποτα. Είναι βλέπεις αυτό το τηλεοπτικό ασυλο που δεν επιτρεπει την επέμβαση των ΜΑΤ.

Σε κοσμοιστορικα γεγονοτα που καθορίζουν την πορεια της σχεδιας μας μεσα στον ωκεανό της ευρωπεϊκής (κ)ένωσης, όπως το άρθρο 116,16 ή η προταση μομφής ήρθε να προστεθεί και η γνωστη λαικη (αγορα) τραγουδιστρια που τραγουδαει εμβολιμα στα αγγλικα, χωρις να τα γνωρίζει! Ναι για την Εφούλα μας μιλάω και για τον Πρωθυπουργό που διστάζει να διαταξει τον προεδρο της κρατικής και συνδρομητικής ΕΡΤ να την προωθησει για την eurovision. Tηλεοπτικη παπαγαλία χωρις auto cue αλλά με αθφονο κέφι από καλλίγραμες-πλην όμως σπουδαγμενες-καλλονές και μάλιστα από τις 10:00 το πρωί.

Αυτογνωσία; Η-επίγεια-τηλεοπτική είναι δεδομένη. Η άλλη, η δορυφορική, ανοίγει ένα μεγαλο παράθυρο, εκφραζεται από 2 κεραιες που στοχευουν 3 δορυφόρους και περιορίζεται από την γλωσσική κατανόηση του γραφόντα.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις τον πλουτο και το ευρος των επιχειρηματων μεταξυ εκπροσωπου της Χεζμπολάχ και του πρωην ΥΠΕΞ του Ισραήλ σε ξενο τηλεοπτικο δελτίο στους εγχωριους βολευτές που μολυνουν τον τηλεοπτικο μου (η πολυπαθούσα τιβούλα μου) δέκτη;

Σύνθημα: Όταν κλεινει η τιβί δεν αρχίζει η ζωή. Χρειάζεται service.
Εξουσιοδοτημένο, μην παρεκλίνουμε και μας συλλάβουν.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορευσε την δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων όσων φερονται ότι απαλλαχθηκαν από την στρατιωτικη θητεία με πλαστά πιστοποιητικά. Η ιδια αρχή συναινεσε στην δημοσιοποίηση των στοιχειων όλων όσων δεν παρακολουθουν τα δελτια ειδησεων και δεν τα εχουν γραμενα σε μαγνητικο μεσο για να τα δουν την ιδια μερα όταν θα γυρισουν σπίτι.

Για παραδειγματισμό. Τηλεοπτικό. Επονται διαφημίσεις